ER HIPHOP IKKE LÆNGERE EN VEJ VÆK FRA KRIMINALITET? [TALK]
Thursday
18:30
Den danske hiphopscene bliver hårdere og hårdere. Det udfordrer genrens store fortælling.

Der er sket en forråelse på hiphopscenen. Både i musikken og videoerne, hvor vold, stoffer og kriminalitet fylder mere og mere. Men også i virkeligheden er skudepisoder, kidnapninger og lignende ikke længere uhørt.

Hvad skyldes denne forråelse, og hvordan skal medier, pladeselskaber og lyttere reagere på den? Kan det ende i svenske tilstande, hvor hiphopscenen og den kriminelle verden er uadskillelige? Er hiphoppens fortælling om at være en vej ud af kriminalitetoverhovedet sand længere?

De spørgsmål diskuterer Soundvenues Kristian Karl med Pelle Peter Jencel, Mike Lowrey og Mike Spooner. Pelle Peter Jencel har fulgt rapscenen i årevis og er blandt andet kendt som vært på podcasten ’Den nye stil’, der fortalte dansk hiphopshistorie. Mike Spooner er musikvideoinstruktør og står bag videoer fra blandt andre Shooter Gang og Chatle, der viser en hårdere side af dansk hiphop. Mike Lowrey er en af de mest efterspurgte hiphop-producere lige nu og har blandt andrelavet musik med rapperen Jamaika.